Kőhíd és Nepomuki Szent János-szobor

Közlekedési emlék
közúti közlekedés
híd
Rétság Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Lókos-patak fölött átívelő, kváderkőből rakott, háromlyukú híd, D-i mellvédjének közepén hasáb alakú, erőteljes párkánnyal lezárt talapzaton álló szoborral. A szent papi ornátusban, kezében kereszttel látható, feje fölött csillagkoszorú. A szoborpilléren 1795-ös, a híd É-i mellvédjén L. Gy. és K. G. kezdőbetűk és 1882-es évszám van bevésve, ez utóbbi javítására utalhat.
külső leírás:
A település déli részén a Lókos patakon átívelő, egyforma kváderkövekből rakott 3 lyukú kőhíd, déli mellvédjének közepén megújított pilléren álló barokk Nepomuki Szt. János szobor.
Rendben tartva. Használaton kívül.

A szobor talapzata már rendben van, de a híd kőanyaga itt-ott pusztul. Információs tábla van mellette (kis firkával), látszik, hogy igyekeznek gondozni.

Prónay-kastély (0.749 km)
Magtár (0.813 km)