polgárház
városi polgárház
Vác Körzeti Földhivatal
Lakóház, kora eklektikus, 19. sz. közepe.
külső leírás:
Kora eklektikus, egyemeletes sarokház, zártsorú beépítésű térfal eleme. Az egyemeletes, részben a Március 15. térre néző sarokház kapualja az Esterházy utcából nyílik. Homlokzatai sávozottak, kivéve a mellékutca felőli földszinti zónát, ott kváderes kialakítású. Főpárkánya konzolos, háromrészes, képszékes osztópárkánnyal. a földszinten üzlethelyiség, bejárata félköríves - a tér felé a középső kosáríves - záródású nyílásai vakolatból készült sávkeretezésűek, zárókő kiképzéssel. A főhomlokzaton 5 ablak az emeleten, vízszintes lezárású szemöldökpárkánnyal, a sarok felőli két szélső ablak könyöklőpárkányokkal egybekapcsolva. Az oldalhomlokzaton, a mellékutca felé az emeleti összekapcsolt két első nyílás vakablak.
:
Kora- eklektikus, egyemeletes sarokház zártsorú beépítésű térfal eleme.
Az egyemeletes, részben a Március 15 térre néző sarokház kapualja az Esterházy utcából nyílik.
Homlokzatai sávozottak, kivéve a mellékutca felőli földszinti rónát, ott kváderes kialakítású.
Főpárkány konzolos, 3 éves, képszékes, osztópárkánnyal. A földszinten üzlethelyiség, bejárata félköríves a tér felé a középső kosáríves- záródású nyílásai vakolatból került sávkeretezésűek, zárókő kiképzéssel.
A főhomlokzaton 5 ablak az emeleten, vízszintes lezárású szemöldökpárkánnyal, a sarok felőli kettő-kettő ablak könyöklőpárkányokkal egybekapcsolva. Az oldalhomlokzaton, a mellékutca felé az emeleti összekapcsolt két első nyílás- vakablak.

Elszomorító állapot, az elmúlt években csak romlott. Különösen az Esterházy utca felől gyászos.

Pincerendszer (0.057 km)