Kőkereszt

Plasztika
szobor
Vác Körzeti Földhivatal
Kőkereszt, barokk, 18. sz.
külső leírás:
Egyszerű bázison álló kőkereszt, Krisztus lábainál koponya két keresztbetett lábszárcsonttal, feje felett INRI felirat. A kereszt mellett a templomfalon feliratos tábla.
:
Egyszerű bázison álló, kőkereszt, Krisztus lábánál koponya két keresztbetett lábszárcsonttal, feje felett "INRI". A bázison kopott, gyengén felismerhető felirat.
A kereszt mellett a templomfalon tábla: "Ez a kereszt a tér közepén állott, annak emlékére, hogy Blahó Piusz és Dull Ferenc ferences atyák az 1740-es pestisben hősiesen gondozták a betegeket és ennek lettek áldozatai."

Nincs változás, a kereszt továbbra is kifejezetten elkoszolódott. Le sem takarták télire, de a templom fala mellett viszonylag védett helyen van. Erősen 4-es alá.

Pietá-szobor (0.031 km)
Társasház (0.175 km)