Szerbia
Trg Maršala Tita / Titó marsal tér
Rövid leírás:
Pacsér település első említése 1409-ből való, 1752-ben faluként szerepel Bács vármegye adólajstromában. Az 1791-ben vályogból épített református templomhoz hat évvel később cintermet kerítettek el, 1810-ben pedig tornyot építettek rá „kőtéglából”. A korábbi torony tömegéhez szépen illeszkedő, ma látható, magas színvonalú templom 1833–1835 között épült fel. A nagyméretű teremtemplom mindkét végébe pillérekkel alátámasztott, boltozott karzatokat építettek. Ragyogó látvány a templom korabeli és teljesen egységes, a templom kompozíciójához tökéletesen illeszkedő berendezés.

A Teleki László Alapítvány lebonyolításában végzett munkálatokkal zárul a pacséri református templom 2013-ban elkezdett átfogó külső és belső helyreállítása.A Rómer Flóris Terv támogatásával megtörtént a nyílászáró-szerkezetek helyreállítása, az asztalos- és lakatosszerkezetek javítása, a felületkezelések, továbbá a falazat és lábazat helyreállítása.

Ungár-ház (3.525 km)
Hagyományok Háza (12.413 km)