Tájház

A kép forrása: gpsgames.hu

Szlovénia
Kapornak 101
A település É-i végén
Az Őrségben található települést 1428-ban említik először.

A házat a 20. század elején építette téglából Skerlák Sándor kapornaki gazda. A téglalap alaprajzú épület ablakait díszes stukkók övezik. Az épületben borospince is található. Itt a hegyközség életéről találunk információkat, illetve a Skerlák család 1941-ben nyitott szeszfőzdéjét láthatjuk.

Az épületben főként a Skerlák és a Könye család emlékei találhatók, de a gyűjtőterület Kapornakon kívül Őrihodost és Domonkosfát is magában foglalja. A laktótér egy hagyományos, 19. század végi - 20. század eleji gazdálkodói lakást mutat be, a tisztaszobában pedig helyt kap egy kis iskolarészlet is. A konyhában a kéményes kemence mellett ott áll a takaréktűzhely is. A folyosón a Szlovéniához csatolt falvak történetéről olvashatunk.

Tájház (3.932 km)
Emlékkereszt (16.518 km)