Szent Márton templom

A falu ÉK-i részén a temető mellett
Rövid leírás:
A település első írásos említése 1374-ből való. Az 1532-es török pusztítás után horvátokkal telepítették be a falut, s ma is jelentős számú horvát kisebbség él a településen.

A Szent Márton tiszteletére szentelt római katolikus plébániatemplomot 1818-ban kezdték építeni, s 1834-ben szentelték fel. Egy hajós, ÉK-DNY tengelyű, téglalap alaprajzú, barokk stílusú építmény. A bejárat a DNy-i oldalon található, a homlokzatból előreugró, timpanonnal lezárt szélfogóval. Hagymasisakos tornya az ÉK-i homlokzathoz szervül. A szentély kívülről négyzetes záródású, ám az épület belsejében íves képet mutat. A sekrestye a templom nyugati oldalán található és a szentélyből közelíthető meg.

A főoltár fából faragott, barokk munka. Az 1840-ben festett oltárkép azt a jelenetet ábrázolja, amikor Szent Márton megfelezi köntösét egy koldussal, akiről később álmában kiderül, hogy Jézus Krisztus.

A hajót hosszanti oldalról 4-4 félköríves záradékú ablak világítja meg. DNy-i, oszlop nélküli karzata 1896-ban készült. A hajó csehsüveg boltozatait három ív tagolja. A kör alakú mennyezetfreskók egyikén a Szentháromság ábrázolását láthatjuk, a másikon pedig Szűz Máriát Gábriel angyallal.

Északi oldalon vakolat hiány látszik, előröl kifogástalan állapotú templom