Erdészház

egyéb lakóház
erdészház
egyéb lakóház
erdészház
Kiskőrös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az Imrehegyről Kiskunhalasra vezető útról a borászati központ (trsz.: 9512) előtt balra letérve. Szabadon álló, L alaprajzú, földszintes épület, az É-D irányú szárnyán kontyolt nyeregtetővel, a Ny-K irányú szárnyán alacsonyabb gerincű nyeregtetővel. Az út felé néző Ny-i homlokzatán két, zárterkélyszerű rizalit, D-i homlokzatán falazott mellvédes, kihasasodó oszlopos tornác, az L szárainak találkozásában pilléres, falazott mellvédű, félnyeregtetős bejárati előtér. Kéttraktusos elrendezésű, síkmennyezetes helyiségekkel, részben átalakítva. Épült 1920 körül.
külső leírás:
A főúton Kiskunhalas felé haladva, valamivel a borászati központ előtt egy földútra balra letérni. Az út szőlők mellett egyenesen az erdészházhoz vezet.
(Sár esetén szgk-val igen nehezen járható!)

Szabadonálló, egyszintes, "L" alaprajzú, eklektikus épület.
Főhomlokzatán három, egyenes záródású ablak. A homlokzaton szecessziós jellegű vakolatdíszek. A sarkokon armírozás.
A jobb oldali oldalhomlokzat egy része hordópilléreken álló, három félköríves nyílással rendelkező tornác.
Tetőformája összetett, fedése cserép.

Sajnos összedőlt.