Római katolikus plébániatemplom

Szent Mihály arkangyal
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában, dombon álló, egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos templom, a nyolcszög három oldalával záródó szentélyét támpillérek erősítik. A szentély D-i oldalán sekrestye, fölötte oratórium. Boltozatos belső terek, Ny-i oldalon karzat. Falképek: szentélyben középkori falképtöredék, 20. századi díszítőfestés. Berendezés: 18. század vége, 20. század. Középkori templom felhasználásával építtette gr. Grassalkovich I. Antal, kegyúr. 1904-ben felújították. A templomkertben: kálváriastációk, 19. század (?).
külső leírás:
Település központjában, dombon álló, egy homlokzati tornyos, egyhajós, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt templom. A nyölcszög három oldalával záródó szentélyét támpillérek erősítik.
A szentély déli oldalán kétszintes sekrestye.
A templomkertben kálváriastációk.