Római katolikus plébániatemplom

Szent Miklós püspök
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A falu fölötti temetődombon szabadon álló, kőfallal kerített, egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, egyenes szentélyzáródású, nyeregtetős templom. A torony két oldalán féltetős toldalék, a bejárat előtt két oszlopra támaszkodó oromzatos portikusz. A három támpillérrel megtámasztott szentély végfalának oromzatán vakolatarchitektúra szoborfülkével, É-i oldalán féltetős sekrestye. Síkmennyezetes hajó, csúcsíves diadalív, keresztboltozatos szentély, a hajó Ny-i oldalán karzat. Berendezés: jellemzően 19. század közepe. Középkori templom felhasználásával épült, az 1770-es években renoválták.
külső leírás:
Település központjában, falu fölötti temetődombon álló, kőfallal kerített, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, nyeregtetős, keletelt templom Ny-i homlokzata előtt toronnyal. A torony két oldalán féltetős toldalék, a bejárat előtt két oszlopra támaszkodó oromzatos előtető. A 3 támpillérrel megtámasztott szentélyvégfal oromzatán vakolatarchitektúra.
A szentély É-i oldalán féltetős sekrestye.

2012.08.18 09:53 Zerind állapot: 4 - pont: 45

Sajnos 1-2 helyen viszonylag nagy festéklehámlások figyelhetők meg a templomon, ez a múltkori jelentés fényképein még nem így volt. Ez nem jelent jót.