polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésű, téglalap alaprajzú, egyemeletes épület, újabb tetőtér beépítéssel. Udvari homlokzatának É-i és D-i oldala eltérő építészeti tagolású. É-i oldalon a földszinten pillérrel alátámasztott egyenes záródású nyílás, emeleten félköríves utólagosan beüvegezett loggia. D-i oldalon kőkeretes ablaknyílások a földszinten és az emeleten. Földszinti terei boltozottak. Két 18. századi ház felhasználásával épült. 1979-ben a Zalár u. 1-hez kapcsolták és irodaházzá alakították.
külső leírás:
Zártsorú beépítésben álló, egyemeletes, nyeregtetős épület, az utcai fronton újabb keletű két tetőtérablakkal. Az udvari homlokzat a korábbi építési periódust tükrözi. Az egykori É-i épület homlokzata kissé előre lép, földszintjén sokszögű pillérrel elválasztott kettős nyílás, az emeletén három nyílású, beüvegezett loggia. A visszalépő, korábbi D-i épület tetőtere beépített.

Az épület állapota változatlan. A környezete változott egy kicsit, a Zalár utca díszburkolatot kapott.
A baloldali bejárati ajtóban helyet kapott butik, kiábrándító!

Herner-ház (0.059 km)