Római katolikus plébániatemplom

Rózsafűzér királynője
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A falu fölött, temetődombon álló, egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom. A szentély É-i oldalán kontyolt nyeregtetős sekrestye. Csehboltozattal fedett hajó és szentély, hajó Ny-i oldalán karzat. Falképek: 20. század második fele. Berendezés: 19. század vége; padok 1770 körül; főoltárkép: 1848 (Kovács Ferenc); mellékoltárkép: 1885 (Sajóssy Alajos). Orgona: 1897 (Rieger Testvérek). Épült a középkori, illetve az 1734-ben épült templom, 1770-es években történt átépítésével és megerősítésével (id. Zwenger József). 1818-ban, 1829-ben és 1839-ben javították.
külső leírás:
A falu fölött, temetődombon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású, egy homlokzati tornyos, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt templom. A szentély északi oldalán kontyolt tetős sekrestye.

Továbbra is jó állapotban van a templom, bár itt-ott az ereszcsatorna környékén felfedeztem vakolat lepergéseket.