parasztház
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Emelkedőn, fésűs beépítésben álló, téglalap alaprajzú ház, nyeregtetővel. Falazata tapasztott, meszelt vályog. Utcai homlokzatán és az udvari homlokzat első tengelyében háromkaréjos záródású ablakok. Egytraktusos, szoba - konyha - szoba - kamra beosztású, gerendás deszkamennyezettel. A ház végében egykor álló istálló már nincs meg. Népi műemlék.
külső leírás:
Szalagtelken fésűs, utcafrontos beépítéssel épült egysoros, hagyományos beosztású, alápincézetlen épület. Az egykor az épülethez csatlakozó istálló mára már lepusztult. Falazata tapasztott vályog meszelve. Tetőzete cseréppel fedett nyeregtető, az összeomlás határán. Az oromzat meszelt tapasztott vályog. Utcai homlokzata 2 ablaktengelyes. Udvari homlokzata 5 tengelyes, melyből a balról számított 2. és 5. ajtó. A nyílászárók eredeti 4 szemes ablakok. Az ablakalja betonozott.

Állapota nem változott. Amúgy jó állapotban van, "csak" elvesztette a jellegét.

kultúrház (2.137 km)