parasztház
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Lejtőn, fésűs beépítésben álló, előkertes, téglalap alaprajzú ház. Nyeregtetője az utcai végén alsó csonkakontyos, fűrészelt díszítésű, lécrácsos oromcsúcsú, deszkaoromzata körrel díszített. Utcai homlokzatán tornácbejárat. Udvari homlokzata előtt falazott pilléres-mellvédes tornác, a bejárati pillérköz félkörívesen zárul. Egytraktusos, részben átalakított belső; a helyiségek gerendás deszkamennyezetesek. Pincéje dongaboltozatos, kőből; lejárata a tornác alépítményéből. A ház hátsó végéhez szinteltolással nyeregtetős istálló kapcsolódik. Népi műemlék.
külső leírás:
Szalagtelken fésűs, előkertes beépítéssel épült egysoros, hagyományos beosztású, alápincézetlen épület. Tetőzete cseréppel fedett nyeregtető. Utcai homlokzata 7 tengelyes, melyből a balról számított 2.,3. (elfalazott) és 9. ajtó. Oldaltornáca téglapilléres és mellvédes, téglával burkolt. A pince bejárata az oldaltornác alapozásából nyílik.

Jó állapotban van a ház.

kultúrház (2.134 km)