Vác Körzeti Földhivatal
R.k. templom, klasszicista, 1827.
Egyhajós, keletelt, homlokzati tornyos kisméretű klasszicista templom.
Az épület a falu feletti domb gerincén áll.
Háromrészes főhomlokzatát, melynek középrésze kissé kiugrik, erőteljes, vízszintes, szalagszerű párkány foglalja egységbe. A bejárat felett tympanon emelkedik, felette és alatta egy-egy négyszögletes keretezett, záróköves ablakkal.
A sarokpilaszteres toronytest mindegyik oldalán egy-egy félköríves ablak nyílik. A toronysisak nyolcszögből alakult gúla, alatta minden oldalon bádoggal fedett tympanon, középen akrotérion-szerű dísszel.
A hajófalakat két-két konzoldíszes, félköríves záródású ablak töri át. A toronyfeljáró a D-i oldalon található.
Az egyeneszáródású szentélyt egyetlen ablak világítja meg. A sekrestye a D-i oldalon helyezkedik el.
Az épület mindkét részét önálló, cseréppel fedett nyeregtető zárja le.
A bejárat kő kapukeretét megtisztították az átfestéstől.
A fakapu rekonstrukciója az eredeti, tönkrement állapotú darab alapján történt 1997-ben.

A legutóbbi jelentés óta felújították (lefestették) a homlokzatot, körbejárni, bemenni ugyan nem tudtam, de a külső szemrevételezés alapján jó állapotban van.

Dózsa Gy. út (0.095 km)