Vác Körzeti Földhivatal
Ref. templom, copf, 1785. Tornya 1802-1803-ból.
külső leírás:
É-ra néző homlokzat. Egyhajós templom, homlokzat előtti toronnyal. a torony szegmentíves , keretelt bejárattal, felette falsíkdíszítés, e felett falmélyedésben szegmentíves ablak. Az emeleteket párkány választja el. Az első emeleten két oldalon egyszerű oromzatvégzés (?). A második emelet mindegyik oldalán 1-1 félköríves ablak , alattuk falsíkdíszítés. Fönt órapárkány. Tört vonalú bádogsisak, ablakos lanternával.
Az oldalhomlokzatokon 2-2 szegmentíves, záróköves ablak. A templom keleti oldalbejárata fszt-es előcsarnokból. Oldalbejárat: copf faragott ajtószárnyak, eredeti zárak, veretek. Körbefutó háromrészes párkány.
Cseréppel fedett nyeregtető, bádog szélkakas. Cementlábazat.
Templomtól K-re parókia épülete (1797-98). Átalakított. Mai kamránál barokk kőkeretes ajtó, táblázatos ajtószárny, eredeti veretekkel.
Templomkertben 2 egybeépült melléképület

2015.05.07 12:00 termtudprojekt állapot: 5 - egyéb