Vác Körzeti Földhivatal
Lakóház, barokk eredetű, 1770. Átalakítva.
külső leírás:
Klasszicista, hattengelyes lakóház. Középső tengelyében félköríves, záróköves, kerékvetős kapu. A kaput 1-1 alacsonyabb, mellettük 1-1 az ereszig taró féloszlop határolja. A zárókőben évszám nem olvasható. A kapualj síkmennyezetes, de az udvarhoz félkörívvel csatlakozik, ami átalakított dongaboltozatra utal. A kerékvető alatt vízelvezető csatorna. Az udvar bal oldalán belső szárny.
Állótéglány szalagkeretes, négyzetes osztású ablakok. Eredeti ablaktokok, többségében 18. sz-i, kis részben modern ablaktartó pántok. Kissé kiugró terméskő lábazat. A ház szélein és a 4-5. tengely között fölfelé elkeskenyedő lizénák.
A revizorok megjegyzése: " Az ajtó zárva volt, bejutni nem tudtunk, megállapításainkat a kapu résein betekintve tettük."
:
Klasszicista, hattengelyes lakóház. Középső tengelyében félköríves. záróköves, kerékvetős kapu.
A kaput I - 1 alacsonyabb, mellettük 1-1 az ereszig tartó fél oszlop határolja. A zárókőben évszám nem olvasható. A kapualj síkmennyezetes de az udvarhoz félkörívvel csatlakozik, ami átalakított dongaboltozatra utal. A kerékvető alatt vízelvezető csatorna. Az udvar bal oldalán belső szárny.
Állótéglány szalagkeretes, négyzetes osztású ablakok.
Eredeti ablaktokok. többségében XVIII. századi, kis részben modern ablaktartó pántok. Kissé kiugró terméskő lábazat. A ház szélein és a -1-5. tengely között fölfele elkeskenyedő lizénák.

Az elmúlt egy év alatt az épület a földdel egyenlővé vált:-(

Diadalív (0.150 km)