Vác Körzeti Földhivatal
Lakóház, késő barokk, 18. sz. vége.
külső leírás:
Zártsorú, L alakú beépítésű, földszintes, utcai frontján utcával párhuzamos nyeregtetős, négytengelyes, klasszicista lakóház, tagolt főpárkánnyal. A harmadik tengelyben levő kapuja kosáríves, zárókő nélküli, kőkeretes, vagy kőkeretet utánzó szalagkeretes. Az ablakok szalagkeretesek. duplatokosak, négyes osztásúak. A külső ésa belső tok vonóvassal összekötve, 18-19. századi vasalása alapján a belső otk régebbi, a külső tok vasaálsa modern. A kaputól jobbra az ablak sarokforgói és asztalosszerkezete erdeti. A kapuszerkezet múltszázadi, javított, zöldre festett, alsó részén rombuszdíszes, halszálkás tábla. Kapualj síkmennyezetes, átfutó keresztgerendával. Az udvar L alakú beépítésű, az udvari szárny baloldalt van: 4-6 m hosszan az utcai fronttal egyező tetőmagasság, a hátsó traktus 1-1,3 méterrel alacsonyabb, eresze 60-80 cm- re ugrik ki.
:
Zárt sorú, L alakú beépítésű, földszintes utcai frontján utcával párhuzamos nyeregtetős, 4 tengelyes, klasszicista lakóház, tagolt főpárkánnyal.
A 3. tengelyben lévő kapuija kosáríves, zárókő nélküli kőkeretes vagy kőkeretet utánzó szalagkeretes.
Az ablakok szalagkeretesek, duplatagosak, négyesosztásúak, a külső és belső tok vonóvassal összekötve, XVIII- XIX századi vasalása alapján a belső tok a régebbi, a külső tok vasalása modern.
A kaputól jobbra az ablak sarokforgóit és asztalos szerkezete eredeti.
A kapuszerkezete múlt századi, javított, zöldre festett, alsó részén rombuszdíszes, halszálkás tábla.
Kapualj síkmennyezetes, átfutó keresztgerendával. Az udvar L beépítésű, az udvari szárny bal oldalt van. 4-6 hosszan az utcai fronttal egyező tetőmagasság, a hátsó traktus 1-1,5 méterrel alacsonyabb, eresze 60-80cm-re ugrik ki.

2009.08.28 17:41 Bamby állapot: 1 - koordináta: N 47° 47,363' E 19° 6,953' - pont: 4

Az épületet valószínűleg pusztulásra ítélte a tulajdonosa. Hogy üres telke legyen (ami nyilván értékes ezen a területen), nem is kell sokat várnia. A tetőzet berogyása már csak hónapok kérdése (oldalról némi deszkázat, farost lemez és fólia fedi), a falak vesztik a vakolatot (vizesedés).

Diadalív (0.781 km)