Angyali Üdvözlet plébániatemplom

A faluközpont háromszög alakú teréből ÉNY-ra kiinduló utcában, a második sarkon.
Rövid leírás:
Hizsnyó katolikus templomát a 13. század második felében építették, ajtaja ma is eredeti, gótikus formáját őrzi. Az Angyali üdvözlet tiszteletére szentelték. Egyhajós, egyenes záródású szentélyéhez sekrestye kapcsolódik. Különálló, fából ácsolt haranglábát a 18. században építették. Körítőfal veszi körül. Szentélyét bordás keresztboltozat fedi, melynek teljes felületén falképek láthatók az evangélisták szimbólumaival. A hajó oldalfalait és a diadalívet Jézus életének és a Példabeszédeknek egyes jelenetei , illetve a 12 apostol alakjai díszítik. A falfestmények a 14. század második felében készültek. Különleges értéke a templomnak a Lőcsei Pál mester műhelyében készült Angyali üdvözlet szárnyasoltár 1508-ból. Festett kazettás mennyezete és karzata a templom barokk kori átalakításának nyomait őrzi. A templom része a szepesi és gömöri Felvidéken átvonuló Gótikus Útnak (Gotická cesta).

Viadukt (2.636 km)
Óvár (4.061 km)