Vigadó

A kép forrása: slovakiaguide.sk
A fő tér (Námestie republiky) keleti részén
Rövid leírás:
A 19. század ötvenes éveinek elején épült, U alakú főhomlokzatával északnyugati irányba néző egyemeletes épület. Kilenc ablaktengelyes homlokzatát timpanonnal lezárt kompozit fejezetes féloszlopok és két-két sarokpillér tagolják. A földszinti részt rusztikázott faldíszítéssel látták el. Tervezője, a közeli Rimaszombatban a hasonló kinézetű Fekete Sas Szállodát is megalkotó Miks Ferenc, érdekesen oldotta meg az emeleti feljárókat. Az épület tengelyébe épített átjáró végén jobbra és balra nyílnak, s az épület körvonalát követő árkádos folyosóra vezetnek; innen viszont lépcsősor vezet le az épületszárnyak végén a kertbe. Az árkádok erős pilléreinek hatását ráépített karcsúbb féloszlopok ellensúlyozzák.

A behajtó és a pince dongaboltozatos. A helyiségekben fölváltva találunk porosz és tükörboltozatot. - Ma is vendégfogadó.