A település központjában, a fő utca keleti oldalán
Rövid leírás:
Csetnek a 13. században tűnik fel először, mint német telepesek által lakott bányaváros. A 14. században számos kiváltsághoz jutó Csetnek a bányászat visszaszorulása után céhes kézműiparáról, kereskedőiről, később vasiparáról volt híres.
Két középkori eredetű temploma közül a ma evangélikusok által használt egyház egytornyú, keletelt épület, barokk toronysisakkal. A 14-15. században épült gótikus stílusban. 1636-ban készült főoltárán keverednek a kései reneszánsz és korabarokk elemek. Az épület külső, de főként belső falait gazdag középkori freskók borítják be. Oldalkápolnájában a Felvidék történetében jelentős szerepet játszó Csetneki és Bebek család tagjai nyugszanak, faragott márvány sírkövek alatt. A templom falán több remek barokk kenotáfiumot (temetésről megemlékező, fából díszesen faragott, aranyozott és festett emléket) találunk. Keresztelőmedencéje 1454-ben készült. Itt található a mai Szlovákia legöregebb orgonája 1492-ből, illetve több más, pompás barokk orgona. A templom fából faragott berendezése (karzatok, padok) is jelentős értékű reneszánsz és barokk alkotásokból áll.

Községháza (0.129 km)
Sárkány-kúria (0.162 km)