Nagyboldogasszony
Jász-Nagykun-Szolnok
Törökszentmiklós Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Háromhajós, félköríves szentélyzáródású, keletelt templom, a főhomlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A hajó két oldalán a főhomlokzattól visszalépő mellékhajók (1823) ívelt vonalú oromzattal csatlakoznak a főhajóhoz. A főhomlokzat közép- és oldaltengelyeiben timpanonos, portikuszos bejáratok. A szentély D-i oldalán sekrestye. A főhajóban és szentélyben csehboltozatok, a mellékhajókban keresztboltozatok. Nyi oldalon karzat. Berendezés: 18. század vége, 20. század. Az 1783-ban megkezdett építkezést csak a 18. század végére fejezték be (kivitelező: Rabl Károly). Épült gr. Haller Antal és Halasy Márton adományából.
külső leírás:
Egyhajós, félköríves szentélyzáródású, keletelt templom, a főhomlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A hajó kétoldalán a főhomlokzattól visszalépő melékhajók, hullámvonalas féloromzattal, timpanonos, portikuszos bejárattal, 1923.
A szentély déli oldalán sekrestye.

Az eredeti templomot 1783-ban kezdték építeni Haller Antal adományából. Az akkori templom még csak egy egyhajós templom volt, amit aztán 1923-ban két mellékhajóval bővítettek, ahová a két mellékoltárba a Horthy család adományként, a családot ábrázoló képek kerültek 1938-ban. A barokk stílusú templom a II. világháborút egyetlen találattal átvészelte.
Információ: wikipédia
Őrzi jó állapotát.