Volt evangélikus iskola

Egyházi középület
Hochstrasse 1.
Rövid leírás:
A rohonci belváros északi peremén, az 1783-ban felépült evangélikus templomtól nyugatra, utcakereszteződések alkotta, kis teresedésen áll az egykori evangélikus iskola impozáns, szinte városi kastély benyomását keltő épülete. A téglalap alaprajzú, egy emeletes, nyeregtetős, valószínűleg a 19. század közepe táján épült ház visszafogott díszű, utcai homlokzatának tengelyében kialakított, sekélyen előreugró középrizalitot egyenes záródású attika tagolja. Rajta - német nyelvű - felirat (az ószövetségi Dávid király egyik zsoltárából származó idézet, \"Az Úr az én pásztorom\") jelzi, hogy az épület ma is egyházi célokat szolgál.

A szomszédos templommal és a templom túloldalán lévő, mára modernizált paplakkal egységet alkotó épület ma a burgenlandi evangélikus ifjúsági szervezet központjaként szolgál. Belsejét ennek megfelelően átalakították, a hiányzó funkciókat pedig az épület udvari homlokzatához néhány éve csatolt, modern, földszintes szárny építésével helyezték el. Az épület ma kifogástalan állapotban van.

Felújított épület, nagyon jó állapotú