Feszület

Plasztika
kereszt
Plasztika
kereszt
Dorog Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A plébánia épülete előtt, hasáb alakú, párkánnyal és lábazattal tagolt, feliratos talapzaton álló, hasáb alakú talapzatos, háromkaréjos szárakban végződő kőfeszület, korpusszal. A kőfeszület talapzatánál Szűz Máriát ábrázoló dombormű. A talapzat felirata szerint 1790-ben állították.
külső leírás:
Négyszögletes talapzaton álló kőfeszület korpusszal és a kereszt lábazatánál álló, azzal egy kőből faragott, keblére szorított kezű Máriával. A kereszt szárai háromkaréjos végződésűek. A talapzat lábazattal és párkánnyal ellátott, előoldalának függőleges széleit vékony sáv alkotja, mely alul és fölül volutában végződik, az ezek közötti mezőben van az állítás dátumát közlő felirat.
állapot leírása:
Krisztus feje fölül a tábla hiányzik, egyébként csak a felülete pusztult kissé le. Persze egy restaurálás ennek sem ártana.

Porlad a homokkő kereszt, a felirata olvashatatlan

Kolostorrom (2.920 km)