Dorog Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, kosáríves szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos templom, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalához csatlakozó, félnyeregtetős sekrestyével. Hajóban és szentélyben csehsüveg boltozat. A hajó bejárati oldalán karzat. Falképek és mozaikok: 1987 (Nyilasi Tibor). Berendezés: jellemzően 1860 körüli és 20. század; szószék, faszobrok és körmeneti kereszt: 18. század vége. Orgona: 1840 körül, átépítve: 1905 (Szalay Gyula). Korábbi templom felhasználásával épült Illyés István adományából, 1789-1800 között.
külső leírás:
Dombon szabadonálló, homlokzati tronyos, egyhajós késő barokk épület, kosáríves záródású szentéllyel, a szentély falához jobboldalt csatlakozó, félnyeregtetős sekrestyével.
Az épületet pala héjazat fedi; a tornyot új, piros, a többi részt régi szürke.
Főhomlokzatát a torony szélességében enyhén előrelépő rizalit, azt kosáríves, zárókővel ellátott záradékú, két szintet átfogó magasságú bemélyedő faltükör tagolja, közepén egyenes záródású keretelt ajtó és szegmentíves záródású, záróköves, kereteletlen karzatablak nyílik. A háromtagú főpárkány fölött ívelt oromfalak csatlakoznak a toronyhoz. A torony alsó emeletszakaszában kereteletlen kerek ablak, a felsőn szegmentíves, zsalus ablakok nyílnak, a tornyot óra nélküli órapárkány és gúlasisak koronázza.
A jobb oldalhomlokzaton jellegtelen, szalagkeretes oldalbejárat, fölötte négyszögletes, szalagkeretes ablak, utána három nagyméretű, szegmentíves záródású, záróköves, szalagkeretes ablak nyílik, a bal oldalhomlokzaton három hasonló szegmentíves ablak nyílik.
A keskenyebb szentély ívelt vonalban kapcsolódik a hajóhoz, falát kis, kerek ablak tagolja.

A templom felújítva