Dorog Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A község főutcáján, fésűs beépítésben álló, téglalap alaprajzú, földszintes, kontytetős épület. Udvari homlokzatán széles ereszpárkány, középső bejárati ajtaja széles szalagkerettel körbevett. Eredetileg szoba - konyha - kamrából álló lakóház, hozzá kapcsolódó istállóval. Részben átalakítva, eredeti nyílászárókkal. Istálló romos. Épült a 19. század végén. Népi műemlék.
külső leírás:
A község főutcáján álló, téglalap alaprajzú, földszintes ház kontytetővel, cserép héjazattal, fésűs beépítésben.
Az épületen festett lábazat fut végig. Utcai homlokzata kétablakos, eredeti nyílászárókkal, melyek alatt egyetlen vékony pálcából képzett könyöklőpárkány fut végig.
Udvari homlokzatát négy ajtó- és öt ablaknyílás tagolja, kiosztásuk a belső helyiségekéhez alkalmazkodik. Csak az utcától számított második ajtó keretelt. A hátsó rész romos.
állapot leírása:
Hátsó része elpusztult, romos, héjazata hiányos, emiatt beázik; ereszcsatornája nincs; a belső elhanyagolt.

A házat elbontották, jelenleg üres a telek. A bontásra a helyszínen kapott információ szerint nagyjából két éve került sor. Az épület védettségéről a megkérdezettek (nem a tulajdonos!) nem tudtak.

Kereszt (3.766 km)
Tájház (3.849 km)